ایمنی حلقه فراموش شده در ساخت و ساز های مشهد
مهندس سید سعید سادات مادرشاهی، کارشناس حوزه نما پیرامون لزوم توجه به موضوع ایمنی در بخش نمای ساختمان میگوید: طبق آمارهای منتشر شده ۴۵ درصد حوادث حین کار کشور در سالهای اخیر در کارگاههای ساختمانی رخ داده است.طبیعتاً همه ما دوست داریم تا ساختمانهایی با نمای زیبا، مدرن و چشمنواز داشته باشیم، اما در این میان ممکن است از ظرایف ایمنی و خطراتی که ممکن است در زمان ساخت و اجرا و نیز به دلیل اجرای غیرایمن نمای ساختمان بعدتر، شهروندان را تهدید کند، فراموش کردهایم.
مادرشاهی میافزاید: سقوط سنگ، آجر و یا بخشهایی از نمای ساختمان یکی از رایجترین خطراتی است که در حین ساخت و هنگام بهرهبرداری از ساختمانها با آن مواجه هستیم. این گونه حوادث بیشتر در نماهای خشک متداول است و متاسفانه در این زمینه سالانه تلفات انسانی بالایی داریم. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است در نمای ساختمان از قطعات سنگی استفاده نکنیم و یا اگر قصد انجام این کار را داریم با استفاده از دیتیلهای خشک آنها را به ساختمان متصل کنیم.
رعایت ایمنی در حوزه نما برای جلوگیری از آتشسوزی
دبیر نشست تخصصی نما میافزاید: به دلیل غالب شدن مسائل اقتصادی بر مسائل فنی و اجرایی و اولویتدهی به کاهش هزینهها و افزایش سودآوری بیش از سایر عوامل از جمله ایمنی و کیفیت عدم بهرهگیری از مسوولان و مشاوران ایمنی ساختمانهای بنا شده امروزی به دلیل استفاده از مصالح ارزان قیمت مثل کامپوزیت ، شیشه ها و پنل های غیر استاندارد … بیش از پیش در معرض خطر آتشسوزی قرار دارند. عدم رعایت ایمنی در بخش اتصالات سیستم نورپردازی، استفاده از دیتیلهای اجرایی غلط و نامناسب مانند استفاده نکردن از دودبندها میتواند با بروز یک اشکال جزئی کل ساختمان را طعمه حریق نماید. موضوعی در همین شهر مشهد چندبار در مجموعههای بزرگ با آن مواجه بودیم.
از آنجاییکه نما در لبه ساختمان قرار دارد بحث ایمنیاش بسیار جدی است و باید مورد توجه سازندگان و ناظرین قرار بگیرد. متاسفانه در بسیاری از ساختوسازها شاهد سقوط افراد از ارتفاع و یا سقوط شی و ابزارآلات هستیم. کارگران معمولاً از داربستهای غیراستاندارد استفاده میکنند و هیچ آموزش جدی به آنها داده نشده است. حتی در بسیای موارد صاحبکاران و ناظران پروژهها نیز از دانش و آموزش لازم پیرامون حتی اصول اولیه رعایت ایمنی و کار در ارتفاع به دور هستند. بنابراین لازم است نکات ایمنی در این زمینه جدی گرفته شود و ابتدا صاحبکاران و ناظران موظف به فراگیری اصول ایمنی شوند – یا حداقل از مشاوران خبره در این امور بهره گیرند- و سپس از کارگران بخواهند که این موارد را رعایت کنند.
مهندس سعید مادرشاهی ادامه میدهند: از طرف دیگر مشکل به کارگیری ابزارهای نامناسب جهت نصب در این بخش بسیار رایج است. در نماسازی معمولاً استفاده از جرثقیلها و وینچها متداول است و کار کردن با این ابزارها دانش و مهارت مخصوص به خودش را میطلبد. در صورتی که نه تنها این موارد رعایت نمیشود، بلکه متاسفانه در ایران سیستمهای کنترل خودکار این ابزارها که اجازه جابهجایی بار بیش از اندازه را نمیدهند، توسط اپراتورها خنثی میشود و مخاطرات ایمنی جدی را مانند برقگرفتگی به بار خواهد آورد.
مهندس سعید مادرشاهی در خاتمه میافزاید: پس از بهرهبرداری از ساختمانهای مرتفع، نظافت در این گونه ساختمانها با دستگاههای BMU انجام میشود. این دستگاه معمولاً با یک ریل روی سقف و یا نما حرکت میکند و با استفاده از آن میتوان تعمیرات، شستوشو، آببندی، هوابندی برروی نما انجام داد. اگر ساختمانی مجهز به استفاده از این دستگاه نیست، باید ایمنی لازم برای افرادی که باکمک طناب مسئول انجام این کار هستند، رعایت شود.
متن کامل خبر در : https://www.tasnimnews.com/fa/news/1400/03/01/2507352/جای-خالی-ایمنی-در-پروژه-های-ساخت-و-ساز-مشهد-مقدس-محسوس-است